Concursul de Soft- MICUL PROGRAMATOR

Concursul de soft “Micul programator”-concurs online 


 

Organizator: Asociația ARTIȘTI PE SCENA VIEȚII -PALATUL COPIILOR BUZĂU 

Evenimentul online este finanțat cu ajutorul programului Meet and Code (https://www.meet-and-code.org/) susținut la nivel european de compania de software SAP. Meet and Code 2021 este coordonat de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 35 de țări europene și susține, pentru al 5-lea an consecutiv, evenimente de tehnologie și programare aliniate cu misiunea inițiativei Comisiei Europene: Europe Code Week.

 

În România, programul Meet and Code este coordonat de Asociația Techsoup. Din 2010, Asociația Techsoup (https://www.asociatiatechsoup.ro) creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană.”


Data : 23 octombrie orele 11-13 –online pe Google Meet 


Regulament 

Elevii vor realiza anterior desfășurării concursului un soft educațional (o lecție , un chestionar, test etc) sau joc într-un limbaj de programare (ScratchPython sau C++) ; lucrările pot fi realizate individual sau în echipă de cel mult 3 elevi, dintre care unul va prezenta în cadrul concursului modul de realizare și va demonstra funcționarea programului. Jurizarea lucrărilor va ține cont de ușurința de utilizare, conținut, funcționalitate, interfață, programare și originalitate. Elevii care nu participă la concurs cu lucrare, vor  juriza lucrările și vor pune întrebări concurenților. 


Evenimentul este pentru elevii din jud. Buzău care frecventează Cercul de Informatică din cadrul Palatului Copiilor Buzău. 

Elevii care doresc să participe la eveniment se vor înscrie la profesorii de informatica din cadrul Palatului Copiilor Buzău : 

Festivitatea de premiere va avea loc pe 30 octombrie la Palatul Copiilor Buzău. 

Toți concurenții care prezinta  lucrări în cadrul concursului vor fi premiați.  

 

Relații la Cercul de Informatică : 

Prof. Pop Anna-Maria 0741146021 

Prof. Șova Adrian 0745888079