AEROMODELE


Aeromodelismul este una dintre cele mai frumoase discipline tehnico-aplicative, făcând parte dintre sporturile aviatice foarte îndrăgite, practicate atât pe plan intern cât și international. Acest sport răspunde preferințelor, intereselor și înclinațiilor copiilor.
În bogația de activități sportive ce se desfășoară astăzi în lume, modelismul face o nota distinctă prin faptul că oferă practicanților șansa de a se întrece cu competitorii cu ajutorul unui obiect construit de ei, personal, prin munca și priceperea mâinilor lor. Este un domeniu care impune pe lânga cunostintele legate de activitățile pur sportive și pe cele legate de partea tehnică a construcției obiectelor de concurs.
Asadar, este un sport special, practicat de sportivi, este un sport tehnic practicat de cei care iubesc la fel de mult mișcarea, dar și activitatea tehnică. Este un sport pentru minte, trup si suflet, deoarece asigura dezvoltarea acestora pe multiple planuri. Este polivalent asigurând tinerei generații o educație integrală pregătind-o pentru viață și societate.

Prof. Ovidiu NICA